Populär Historia 10/2012

Populär Historia 10/2012

Fokus: Terrorismen på 1970-talet.

I månadens nummer kan man också läsa om kungadömet Bayern, Svenska Akademien och Karen Blixen. Dessutom tipsar vi om svensk historia på nätet!

Dessutom: nyheter – recensioner – korsord – Då & nu – Var är vi? – Läsarfrågor – Frågesport.

Provläs »
 • Karen Blixen

  När den danska författarinnan Karen Blixen dog för 50 år sedan sattes punkt för både ett ovanligt levnadsöde och ett udda författarskap. Men hur stämmer egentligen hennes liv överens med böckerna? Text: Ulla Britta Ramklint Alla barn är märkvärdiga, främst … Läs mer »

En kommentar till Populär Historia 10/2012

 1. Gunnar Englund skriver:

  Uppseendeväckande att Anna-Lena Lodenius nämner den betydelsefulla skjutningen av Benno Ohnesorg 1967 som enligt henne ”kan ses som startskottet för ett upptrappat vänstervåld” utan att påpeka att polisen som sköt var Karl-Heinz Kurras som numera erkänner att han arbetade åt Stasi även om han svävar på målet om skotten mot Ohnesorg beordrats av Stasi. Kan inte heller se att hon redovisar att Ulrike Meinhofs tidskrift Konkret uppbar massiva stöd från DDR. Överhuvudtaget har östblockets inblandning och stöd till terrorn diskuterats väldigt lite och för oss som upplevde denna hemska tid gavs på den tiden intrycket att östblocket och sovjetkommunismen inte alls var vad terroristerna eftersträvade. Den samlade vänstern (förutom de som senare bildade APK) försökte slå i allmänheten att de inte alls ville se östblocket som ett ideal.

 • Annons

  AHI_251x281_pasparet

 • Nyhetsbrev

  Missa inte vårt nyhetsbrev!

  Skriv in din e-post! Läs mer »

 • Följ oss på Twitter!

 • Gilla oss på Facebook!