Var är vi?

På sjön vid denna ort stod ett berömt slag där SS var en viktig part. Lantbruksenheterna i närheten blev, lätt maskerade, omskrivna på 1900-talet. Obrukad spårväg, hälsoinrättning och vintersport kan också förknippas med platsen som ligger i område med namn efter klassisk transportled och härväg. Orten har tidigmedeltida anor, men uppkallades 1741 efter drottning som då dog i smittkoppor. Tidigare benämning är identisk med slott i huvudstadsskärgård.

Rätt svar:

Ulricehamn.
Småstad i Västergötland vid Ätran och Redvägen (SS= Sten Sture d y). Hette tidigare Bogesund.

Publicerat i Var är vi? |

Kommentarer inaktiverade.

 • Annons

  banner-populär-historia-höst

 • Aktuell läsning

  kalifat_250px

  Hundratusentals människor flyr från Syrien, den största flyktingkatastrofen i Europa sedan andra världskriget är ett faktum. Läs om det historiska kalifat som IS försöker återupprätta. Ur Populär Historia 12/2014.

  Läs artikeln här

 • Nyhetsbrev

  Missa inte vårt nyhetsbrev!

  Skriv in din e-post! Läs mer »

 • Följ oss på Twitter!

 • Gilla oss på Facebook!