Var är vi?

På sjön vid denna ort stod ett berömt slag där SS var en viktig part. Lantbruksenheterna i närheten blev, lätt maskerade, omskrivna på 1900-talet. Obrukad spårväg, hälsoinrättning och vintersport kan också förknippas med platsen som ligger i område med namn efter klassisk transportled och härväg. Orten har tidigmedeltida anor, men uppkallades 1741 efter drottning som då dog i smittkoppor. Tidigare benämning är identisk med slott i huvudstadsskärgård.

Rätt svar:

Ulricehamn.
Småstad i Västergötland vid Ätran och Redvägen (SS= Sten Sture d y). Hette tidigare Bogesund.

Publicerat i Var är vi? |

Kommentarer inaktiverade.

  • Annons

    AHI_251x281_pasparet

  • Nyhetsbrev

    Missa inte vårt nyhetsbrev!

    Skriv in din e-post! Läs mer »

  • Följ oss på Twitter!

  • Gilla oss på Facebook!